(1 klantbeoordeling)

Glutenzym Orthonat 90 capsules

46,50

niet op voorraad

Uitverkocht

Artikelnummer: JB-000003 Categorieën: ,

Beschrijving

Niet geschikt voor mensen met coeliakie

Zorgen gluten bij jou voor verteringsproblemen? Dan zou een glutenzym jou kunnen helpen. Gluten is een eiwit wat men vooral in graanproducten kan vinden. Denk bijvoorbeeld aan tarwe, gerst, rogge, haver, kamut en spelt. En dat kan best lastig zijn op het moment dat je een gluten intolerantie/sensitiviteit hebt. Veel dagelijkse producten bevatten namelijk gluten. Denk aan brood, koekjes, cake, pasta, crackers, sauzen en ook veel kant en klaar maaltijden.

Samenstelling van een capsule Ortho Glutenzym

100 mg proteasen (500 U DPP-IV, 30000 HUT en 8,5 APU).

U DPP-IV = unit dipeptidyl peptidase IV
HUT = hemoglobine unit tyrosine base
APU = aminopeptidase unit

HUT of Hemoglobin Unit Tyrosine base verwijst naar de proteolytische activiteit van een protease.

DPP IV of dipeptidyl peptidase IV verwijst naar de activiteit van een protease dat in staat is peptiden die proline bevatten, zoals gliadine (eiwitten in granen) te hydrolyseren tot kleine eenheden.

De samenstelling van de bovenstaande stoffen helpen jou lichaam bij de vertering van gluten. Hierdoor kan het glutenzym mensen met gluten intolerantie/sensitiviteit helpen om te genieten van een maaltijd zonder bijbehoorende klachten.

Hoe gebruik je Ortho Glutenzym van Orthonat?

Neem voor de maaltijd 1 capsule met een beetje water. Gebruik dagelijs niet meer dan 2 capsules. Bewaar het glutenzym op kamertemperatuur, op een droge plek en buiten het bereik van kinderen.

Opmerking: Voedingssupplementen kunnen een juiste aanvulling zijn maar mogen niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gezien.

Welke enzymen zijn aanwezig in Ortho Glutenzym?

In Ortho Glutenzym vind je protease en aminopeptidase. Een protease is een enzym dat de peptideverbindingen van eiwitten verbreekt. Ze worden ook peptidasen of proteolytische enzymen genoemd. Een aminopeptidase is een klasse van proteasen die de splijting van aminozuren katalyseert door splitsing tussen het eerste aminozuur en het tweede aminozuur van de keten, en die dus het N-terminale aminozuur vrijgeeft.

Over spijsverteringssystemen

Spijsverteringsenzymen worden aangemaakt door het spijsverteringsstelsel. Ze maken de splitsing mogelijk van complexe moleculen in eenvoudige moleculen, die door het organisme kunnen worden opgenomen. Ze worden geproduceerd in het speeksel, in de maag en in de pancreas. Hierbij werkt elk enzym op het niveau van een specifieke substraat.

Wanneer jij in mindere mate een enzym bezit kan dit klacchten veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een glutensensitiviteit. Deze verteringsenzymen kan man in de vorm van een glutenzym supplemteren waardoor jij gluten beter kan verteren.

Niet geschikt voor mensen met coeliakie.

Dosering

1 tot 2 capsules per dag, voor of tijdens een maaltijd die gluten kan bevatten of bevat. De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Extra informatie

Inhoud

30 capsules

1 beoordeling voor Glutenzym Orthonat 90 capsules

  1. Eva

    Super product!
    Ik heb al jaren een glutenintollerantie. In het begin was ik wat sceptisch omdat ik nog nooit eerder wat heb gevonden dat me zonder buikpijn gluten zou kunnen laten eten. Maar het werkt echt heel erg goed. Als ik een keer brood wil eten of niet zo moeilijk wil doen als ik uiteten ga heb ik daar nu iets voor. Ik heb er altijd een paar bij me in mijn portemonnee voor onverwachtse situaties. Ik ben zoooo enorm blij met deze oplossing! Ik kan het iedereen aanraden die een gluten intolerantie heeft 🙂

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.