Vegan blauwe bessen muffin met witte chocolade

Deze vegan blauwe bessen muffins zijn glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers

Voedingswaarden per glutenvrije muffin

  • energie 203 kcal
  • eiwit 3.5 g
  • koolhydraten 26.5 g
  • vet 8.8 g

Recept informatie

  • Type gerecht: Tussendoortje
  • Aantal: 12 muffins

Ingrediënten

  • 260 gr. boekweitmeel
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 150 gram kokosbloesemsuiker
  • 240 ml amandelmelk
  • 80 ml gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel vanille poeder
  • 100 gram blauwe bessen (liefst vers maar bevroren kan ook)
  • 1 reep nu+cacao white crunchy nougat

Bereidingswijze

  1. Meng alle natte ingrediënten samen met kokosbloesemsuiker, zuiveringszout en bakpoeder. Laat dit met elkaar reageren. Je zult zien dat er belletjes ontstaan.
  2. Hak de chocolade in stukjes en voeg deze toe.
  3. Voeg vervolgens de rest  van de ingrediënten toe.
  4. Roer alles voorzichtig door elkaar.
  5. Verdeel het beslag over 12 muffin vormpjes
  6. Bak de muffins op 175 graden voor 20 – 25 minutes

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *