Voedingswaarden per glutenvrije muffin
- energie 203 kcal
- eiwit 3.5 g
- koolhydraten 26.5 g
- vet 8.8 g
Recept informatie
- Type gerecht: Tussendoortje
- Aantal: 12 muffins
Ingrediënten
- 260 gr. boekweitmeel
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zuiveringszout
- 150 gram kokosbloesemsuiker
- 240 ml amandelmelk
- 80 ml gesmolten kokosolie
- 1 theelepel vanille poeder
- 100 gram blauwe bessen (liefst vers maar bevroren kan ook)
- 1 reep nu+cacao white crunchy nougat
Bereidingswijze
- Meng alle natte ingrediënten samen met kokosbloesemsuiker, zuiveringszout en bakpoeder. Laat dit met elkaar reageren. Je zult zien dat er belletjes ontstaan.
- Hak de chocolade in stukjes en voeg deze toe.
- Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe.
- Roer alles voorzichtig door elkaar.
- Verdeel het beslag over 12 muffin vormpjes
- Bak de muffins op 175 graden voor 20 – 25 minutes