Salt and Seed; het nieuwste merk

Laten we ons eens even voorstellen; Salt&Seed. Salt&Seed is een van de nieuwste merken op hetmeisjemetdevoedselallergie.nl. Maar Salt&Seed is niet zomaar een merk. Ik (jolijn), heb dit merk samen met mijn lieve vriendin Elza opgericht. Het heeft ons ongeveer 8 maanden gekost om alles goed op te zetten en ik zou jullie er graag wat meer over vertellen.

Krachten bundelen

De vriendschap tussen Elza en mij begon ongeveer 14 jaar geleden. Inmiddels is niet alleen onze vriendschap gegroeid maar zijn we natuurlijk ook als individuen gegroeid. Beiden hebben we een passie voor een gezonde leefstijl, voeding en duurzaamheid. Deze passies laten we ook terugkomen in ons werk. Elza is afgestudeerd kruidengeneeskundige en doet momenteel een opleiding natuur cosmetica. Zelf ben ik al meer dan 10 jaar bezig met voeding en het menselijk lichaam. Sinds 2020 ben ik afgestudeerd als voedingsspecialist. 

Voor Salt&Seed hebben wij besloten onze passie, kennis en krachten te bundelen tot een merk dat niet alleen producten verkoopt maar ook staat voor een bepaalde levensstijl. 

Waar staat Salt and Seed voor

Salt&Seed staat voor duurzaam, handgemaakt en 100% natuurlijk. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor ons beiden een hele belangrijke waarden. We zijn beiden echte natuurmensen en doen daarom ons best om de natuur zo te behouden zoals het nu is. Daarnaast vinden we het belangrijk om onze CO2 voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Dit vertaalt zich door in ons werk, want hier kunnen we ook grote verschillen maken. 

Op welke manier is Salt&Seed duurzaam? Ten eerste besteden we veel aandacht aan onze ingrediënten en dus onze leveranciers. We kiezen voor biologische en lokale leveranciers/producenten. Natuurlijk is dat niet voor als onze ingrediënten mogelijk (maca kan bijvoorbeeld niet in Europa worden geproduceerd). Wij kiezen zo veel mogelijk voor lokaal omdat een ingrediënten niet eerst de halve wereld over hoeft te vliegen. 

Verder besteden we veel aandacht aan het selecteren van onze verpakking. We kiezen hierin voor een zo duurzaam mogelijke verpakking. Zo is de verpakking van de Salt&Seed granola gemaakt van 100% duurzaam karton en PLA (Polylactic Acid). Daarmee is deze verpakking 100% plastic vrij, composteerbaar en biologisch afbreekbaar.

100% natuurlijk

In Salt&Seed producten vind je nooit: e-nummers, smaakversterkers, toegevoegde suikers, zoetstoffen of andere chemische toevoegingen. Alle ingrediënten komen direct uit de natuur, zijn van hoge kwaliteit en waar mogelijk biologisch.

Handgemaakt

Als laatste maken Elza en ik alles zelf met de hand. Ja echt. Net als vroeger.

Het samenstellen van producten, verpakken en verzenden doen we allemaal zelf. Onze manier om wat extra liefde en aandacht toe te voegen.

Meer zorg, meer liefde en meer kwaliteit. Daar gaan we voor bij Salt&Seed. 

Liefs,

Elza & Jolijn

P.S. Heb jij de salt&seed producten al geprobeerd?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.