Elza & Jolijn

Bij Salt&Seed bundelen we onze kennis en ervaringen. Wij vinden het belangrijk om naar een gehele leefstijl te kijken en problemen vanuit de kern te verhelpen. Zowel aspecten als voeding, huidverzorging, hormonen, mind en beweging worden hierin meegenomen. Gezondheid heeft meerdere aspecten die allemaal belangrijk zijn om in balans te blijven en je dus energiek en gezond te voelen. Onze unieke toevoegingen hieraan zijn het gebruik van helende kruiden, plantaardige voeding en een beetje extra liefde.

Elza, kruidengeneeskundige en natuurlijke huidverzorging formulator. 

Ik ben gek op avonturen beleven. Zet mij met een rugzak op het vliegtuig naar de andere kant van de wereld en ik ben helemaal in mijn element. Als ergens mijn hart sneller van gaat kloppen ga ik er helemaal voor en volg ik mijn eigen gevoel, die brengt me altijd naar de meest unieke bijzondere ervaringen. Zo heb ik een tijd in een campervan gewoond, heb ik met walvishaaien gedoken en ben ik in m’n eentje naar Zuid-Amerika gevlogen om rond te gaan reizen.

Ik geniet het meeste van tijd buiten doorbrengen en lekker actief bezig te zijn. Het liefst met goed gezelschap natuurlijk, al vind ik het ook helemaal niet erg om tijd met mezelf door te brengen. Ook probeer ik graag nieuwe dingen uit. Ik geniet ervan om me in andere culturen te mengen en eeuwenoude wijsheden te leren. Dieren zijn trouwens ook super belangrijk in mijn leven, al zolang ik me kan herinneren zijn paarden mijn lievelingsdieren en ik kan niet wachten tot ik mijn eigen stuk grond heb met een klein huisje en wat dieren.

De passie voor natuur, helende planten en de huid begon al op jonge leeftijd. Na vele jaren experimenteren en vooral ook veel ‘falen’ heb ik enorm veel geleerd. Juist de koppeling tussen onze huid en innerlijke gezondheid mis ik vaak in de huidverzorgingsbranche. Er wordt gewerkt aan het verminderen van huidproblemen maar niet gekeken naar de oorzaak en wat deze huidconditie ons wil vertellen. Ook worden we in de huidverzorgingsbranche zo vaak voor de gek gehouden. We worden bang gemaakt voor rimpels en de zon en denken dat we veel verschillende producten moeten smeren om de huid mooi en gezond te houden. Ja huidverzorging is belangrijk maar het begint van binnenuit met goede voeding voor je lichaam maar ook voor je geest. Goede huidverzorging zorgt voor de extra glow en mag in mijn ogen ook niet ontbreken in een holistische leefstijl.

Jolijn, orthomoleculair voedingsspecialist en semi-hobby chef

Ik ben gek op eten. Niet persé het eten zelf. Maar wat eten met mensen doet. Het brengt mensen bij elkaar, zorgt voor gezelligheid en vormt de basis voor verschillende culturen. Een van de meest interessante dingen tijdens reizen of een vakantie, is voor mij de lokale keuken en (super)markten.

Mede omdat daar een verscheidenheid aan voedsel te vinden is, die ik niet ken en dus nog nooit gegeten heb.

Hier haal ik enorm veel inspiratie uit om weer nieuwe gerechten te maken,  die ik vervolgens voor mijn familie en vrienden op tafel kan zetten. Want de meeste voldoening haal ik niet uit koken voor mezelf, maar koken voor anderen.

Ik vind het daarom heerlijk om voor vrienden of familie te koken en te bakken. Deze passie heb ik doorgevoerd in mijn werk. Naast orthomoleculair voedingsspecialist ben ik ook de leidinggevende kok in een keuken. Op deze manier kan ik voor mensen koken en kan ik  mijn creativiteit kwijt als het gaat om nieuwe gerechten te bedenken.

Mijn grootste passie is gezond eten. Maar naast eten ben ik gek op bewegen en buiten leven. Ik ben in een hele sportieve en zon aanbiddende familie opgegroeid en mijn hele leven heeft dan ook voor een groot deel in het teken gestaan van sport en buiten zijn. Langebaan schaatsen, wandelen, wielrennen, skiën, dansen, turnen, paardrijden, fitness, hardlopen;  you name it and I like it. Sport is mijn absolute uitlaatklep en buiten zijn; daar laad ik echt van op.

De afgelopen 10 jaar heb ik me verdiept in de begrippen voeding en gezondheid. Op jonge leeftijd werden er bij mij verschillende voedselintoleranties vastgesteld. Lastig, wanneer al je vrienden alles zomaar in hun mond stoppen en jij overal over na moet denken. Gelukkig is mijn moeder orthomoleculair voedingsspecialist. Omdat zij over de kennis beschikt en een boekenkast vol interessante boeken heeft, heb ik veel geleerd over de verschillende diëten, intoleranties en gezondheidsklachten die gerelateerd zijn aan voeding. Hierdoor heb ik geleerd dat een voedselintolerantie niet betekent dat je niet meer kunt genieten. Het tegenovergestelde;  door mijn voedselintoleranties ben ik me gaan verdiepen in gezonde voeding in het algemeen. Door mijn gezonde voedingspatroon heb ik veel meer energie om te genieten.

Daarnaast heb ik geleerd  en ervaren, hoe  een gezond voedingspatroon van invloed  kan zijn op je lichaam.  En als je goed in je vel zit, heeft dit zeker ook invloed op je geest, je wordt er blij van. Ik geloof dat gezonde voeding leuk en vooral lekker is. Dit is dan ook de boodschap die ik over wil brengen.

Via beterdooreten.nl deel ik mijn passie voor koken en gezonde voeding. Als voedingsspecialist ga ik samen met mensen die  voedselintoleranties hebben,  op zoek naar balans en een gezond voedingspatroon. Een voedingspatroon die gezondheidsklachten aanpakt, duurzaam en lekker is.

Salt&Seed

elza-beer

Elza
Jolijn

Simpele voeding

In de Salt & Seed shop ligt de focus op simpele voeding. Voeding zoals de natuur het bedoelt heeft. En voeding waar ons lichaam blij van wordt. Door passie voor gezondheid en creativiteit combineren onze leveranciers deze simpele voeding en vormen daarmee een … product.

Tevreden klanten

Deze Chai Latte vind ik in combinatie met havermelk en agave siroop echt een ware traktatie dat ook nog eens goed is voor je hormoonbalans!

Oorspronkelijk ben ik een koffieliefhebber, maar dit brengt mij vaak hormonaal goed uit balans.
Deze Chai Latte is krachtig van smaak en ik merk dat ik er rustig van word. Waar je bij koffie onrustig kan worden, of opeens een dip krijgt. Is dat bij deze Chai Latte niet.

Verder dronk ik voorheen de Spiced Chai Latte van David Rio. Die van David Rio is oorspronkelijk 375 gram, terwijl deze 150 gram is. Ik dacht dus dat ik met de Salt & Seed veel duurder uit zou zijn.
Het tegendeel is waar!
Bij de Salt & Seet heb je véél minder nodig om de perfecte Chai Latte te maken. Ik doe nog steeds met mijn Chai Latte die ik vanaf februari al gebruik. Bij de Spiced Chai Latte was ik er binnen een maand al daarheen.

Kortom: Het is lekker, goed voor je hormonen/lijf en is géén aanslag op je portemonnee!

Renske

Contact met Jolijn was erg prettig, heel open en ontspannen sfeer. Had direct het gevoel dat ik eerlijk kon zijn over m’n toenmalige eetpatroon zonder dat daar een negatieve reactie op kwam. Met veel informatie en daardoor overtuiging kom je zo ver, dat maakt echt dat je het wil veranderen en weet dat het kan. Mijn hormonen waren flink uit balans maar nu na enkele maanden (geduld is een schone zaak) merk ik al wat verschil in hormoonbalans en mijn cyclus en daarvoor al veel eerder hoe ik mij dag tot dag voelde qua energie en kwaaltjes. We hebben een manier gevonden hoe een beter eetpatroon in mijn leven en situatie past en dat maakt het duurzaam!.

Eline
Salt & Seed gelooft …

Wanneer slechte voeding en leefstijl de oorzaak is van en groot deel van onze gezondheidsklachten, waarom laten we voeding en leefstijl dan niet het medicijn zijn?

Salt&Seed gelooft dat voeding een medicijn kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan geneeskrachtige kruiden zoals gember of kurkuma. Maar niet alleen deze kruiden dragen bij aan onze gezondheid, ons dieet in het algemeen bepaalt of wij gezond zijn of niet.

Alle producten zijn …
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij/tarwevrij
  • Handgemaakt
  • Duurzaam
  • Vrij van geraffineerde suikers
  • Vrij van chemische zoetstoffen
  • Vrij van E-nummers
  • Diervriendelijk
  • Waar mogelijk biologisch
Voeding voor de gevoelige mens

Sommige mensen kunnen alles zonder problemen in hun mond stoppen en andere niet …

Gevoelige mensen reageren gelijk op toevoegingen aan onze voeding. Denk bijvoorbeeld aan E-nummers, zoetstoffen of geraffineerde suikers. Daarnaast reageren gevoelige mensen vaak slecht op gluten en lactose. Salt and Seed is een webshop speciaal voor deze gevoelige mensen. Hier kunnen jullie zonder zorgen lekker shoppen.

Suppletie

Suppletie is geen vervanging van voeding maar een toevoeging. De kwaliteit van onze voeding gaat door massa productie achteruit. Hierdoor bevat onze voeding minder van de voedingsstoffen die we nodig hebben. Dit gat kunnen we opvullen met suppletie. Daarnaast kan suppletie ons lichaam net even die extra boost geven om de zelfhelende functie van het lichaam in gang te zetten.