Gezondheidsvoordelen van natuurlijke ingrediënten, kruiden en paddenstoelen

Kruiden:

Brandnetel is een kruid met veel gezondheidsvoordelen. Zo werkt het kruid vocht afdrijvend, vermindert ontstekingen, werkt zuiverend op de huid, bevat veel vitaminen en mineralen zoals vitamine A,C, K, ijzer, magnesium en kalium, stimuleert het immuunsysteem en ondersteund de lever.

Het kruid pepermunt werkt kalmerend op de spijsvertering. Kan onder andere verlichting geven bij klachten zoals gevoelige darmen, buikpijn, krampen, menstruatie pijnen en een opgeblazen gevoel.

Cacao kan de natuurlijke werking vang lichaamseigen cortisol verbeteren. Daarnaast zit cacao boordevol magnesium. Magnesium is erg belangrijk voor onze energiestofwisseling. Cacao is van nature ook een krachtig antioxidant. Antioxidanten ruimen vrije radicalen in ons lichaam op.

Kurkuma is een krachtige ontstekingsremmer. Ontstekingen (die o.a. ontstaan door chronische stress) in het lichaam zijn erg schadelijk voor onze gezondheid en kunnen zorgen voor vage gezondheidsklachten.

Kaneel heeft een rustgevende werking op de spijsvertering, verhoogt de productie van progesteron in de bijnieren en draagt bij aan het reguleren van de bloedsuikerspiegel en je honger gevoel

Kardemom kan bijdragen om de spijsvertering te ondersteunen, de opname van voedingsstoffen te verbeteren en krampen te verlichten

Paddenstoelen

Reishi is een eetbare paddenstoel. Reishi helpt bij het herstel van hormonale disbalans, versterkt het immuunsysteem, werkt als adaptogeen en verlaagd stress, spanning en onrust

Pruikzwam is een medicinale paddenstoel. Deze paddenstoel werkt als adaptogeen, vermindert angst en werkt geruststellend op het zenuwstelsel en de hersenen.

One reply on “Gezondheidsvoordelen van natuurlijke ingrediënten, kruiden en paddenstoelen

  • Tamara

    Hallo, ik heb een artikel gevonden van jullie ivm artemisia annua. Maar op jullie site zelf vind ik hier niets van terug.
    Verkopen jullie hier iets van? Is dit in het algemeen goed voor de gezondheid? Kan u mij hier wat meer info over bezorgen aub? Alvast bedankt!

    Beantwoorden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *